27. Дечији фестивал „Деца међу нарцисима“, који организује Спортски центар Чајетина, завршен је премијером представе „Биберче“ у извођењу млађе групе Дечијег драмског студија „Бистричак“.

Овај позоришни комад написао је Љубиша Ђокић, а у њему игра четрнаесторо деце узраста од првог до осмог разреда. Режију је радио глумац ужичког Народног позоришта Горан Шмакић, који је подсетио да је овај комад на сцени чајетинског Дома културе игран 1997. године, а на сцену га је поставила Даринка Симић Митровић – Даша (Шмакићева ташта). Због тога је за њега ово био изазов, али и прилика да се подсети тог времена, када је „Бистричак“ био у повоју, али и омаж њему драгој Даши и њеном супругу Мирославу Миру Митровићу који је имао улогу наратора.

Ова свевремена представа, прилагођена свим узрастима и свим приликама, која говори о љубави, херојству, жртвовању и саучествовању, одушевила је чајетинску публику. Због њиховог интересовања, комад ће у скорије време бити репризиран, а ту је и отворен позив за наступ на Фестивалу дечијих позоришта у Прибоју.

Драгана Росић