Канцеларију за сарадњу са Руском Федерацијом општине Чајетина посетили су  генерални директор фирме „Генезис груп“ Генадиј Слепнев,  Директор „Балкан капитал партнерс“ Горан Милишевић и саветник трговинско индустријске коморе Руске Федерације у Србији и Црној Гори , где су се састали са председником и замеником председника општине Чајетина, Миланом Стаматовићем и Арсеном Ђурићем. Посета је реализована у циљу разматрања сарадње на пројекту уличне расвете за насељена места Чајетину и Златибор.

У неформалном делу разговора председник  Стаматовић је упознао госте са Чајетином као општином у којој  се становништво некада  бавило искључиво пољопривредом, док се се задњих деценија својим природним лепотама и другим потенцијалима  наметнула као место прве туристичке категорије у Србији и постала све траженија дестинација далеко ван својих граница. То је условило и питање модернизације инфраструктуре која би била у складу са европским и светским стандардима, за што је фирма „Генезис груп“ и понудила решење у писму намера које је недавно послала представницима локалне самоуправе.

О Чајетини и Златибору су се представници Руске Федерације  изразили  у суперлативу, посебно истичући добробит постојања једне овакве канцеларије   која нуди могућност сарадње на више планова. О даљим корацима везаним за разлог посете биће говора након разматрања пројекта уличне расвете.

Мирјана Ранковић Луковић