Од 11. до 14. априла 2019. године представници медија и туроператора из Мађарске бораве на Златибору у студијској посети. Ово је први пут да представници мађарске туристичке привреде долазе организовано на Златибор и студијска тура резултат је напора које Туристичка организација Златибор улаже у промовисање дестинације. Представници ТО Златибор прошле године одржали су презентацију и преставили туристичке потенцијале планине у српској амбасади у Будимпешти, када се мађарска јавност и заинтересовала да боље упозна планину.

У сарадњи са агенцијом „Алпха травел“ из Суботице, 15 представника медија и туроператора из Мађарске допутовало је на Златибор са жељом да се што боље упознају са свим активностима, локалитетима, атракцијама и потенцијалима које планина може да понуди за мађарске туристе. Током тродневног боравка гости из Мађарске обишли су Стопића пећину, село Сирогојно, водопад у Гостиљу, Мокру Гору, а имали су прилику и да уживају у понуди Авантура и Дино парка.

Поред могућности за активан одмор, здравствени туризам, боравак у природи, и адреналинске садржаје, гости су се обиласком златиборских хотела уверили да је стандард угоститељских услуга на високом нивоу и да је Златибор дестинација са великим потенцијалима за пословни туризам.

Посебну пажњу гостима је привукла разноврсна гастрономска понуда и традиционални домаћи производи, а љубазност локалног становништа и угоститељских радника учинили су да са Златибора понесу најлепше утиске.