Представа „Скадарлијка“ одиграће се у петак 26. фебруара у Дому културе у Чајетини од 19 часова. Улаз је слободан, извођење ће се спровести уз поштовање против-епидемиолошких мера, а организатор је Спортски центар Чајетина.

Рађена је по тексту књижевнице Исидоре Бјелице, а у представи је коришћен и материјал из књиге ,,Романтично боемска Скадарлија“ Kосте Димитријевића. Окосница представе је предавање о Скадарлији које прекида духовита прича Руже, скадарлијске продавачице ружа, чије су и мајка, и бака, и прабака продавале руже у Скадарлији и знале све тајне наших али и светских уметника који су многе ноћи и дане проводили уживајући у њеним чарима.

,,Скадарлијка” је комедија, срчана, срдачна и емотивна, разиграна и распевана, управо онаква каква је и Скадарлија. Она истовремено доводи публику од смеха до суза,препуна динамичних обрта и информација о животу и љубавима боема, славних и најзначајнијих посетилаца и становника Скадарлије.

Овом представом изречен је део скадарлијске историје кроз лик Руже, коју игра глумица Љиљана Јакшић, стајући у одбрану од заборава ,,оног нашег некад што бејаше”, едукативна а ипак комедија.

Представа „Скадарлијка“ реализована под покровитељством Секретаријата за културу, једини је позоришни комад који се бави Скадарлијом као правом ризницом тајни, емоција, најзначајнијих и најразноврснијих збивања из живота наше културно- боемске елите од 1867. Аутор текста и мизансцена је Исидора Бјелица по мотивима уз материјале из књиге „Романтично боемска Скадарлија“ Косте Димитријевића, костим је радила Даница Ракочевић, сценографију Нина Бјанци а дизајн плаката Мома Рајин.