Народно позориште из Сомбора синоћ је извело  представу „Кад би Сомбор био Холивуд“. Представа је ауторски пројекат редитеља Кокана Младеновића инспирисан  истоименом драмом Радослава Златана Дорића, а осмишљена је као глума без текста коју је публика дочекала  овацијама од ужичке публике која јој је  доделила  оцену 4,82.

Комад „Кад би Сомбор био Холивуд“ је настао према истинитој причи.  Наиме, он говори  о Ернесту Бошњаку, Сомборском сањару и првом југословенском синеасти који је почетком 20. века од свог града желео да направи Холивуд. Идеја редитеља Кокана Младеновића била је да представа буде одиграна као неми филм из Ернестовог времена, јер је једино без речи ,како је образложио редитељ,могла да буде испричана ова прича коју је млади ансамбл сомборског театра , покретом, игром и мимиком, испричао у једном даху.

Марко Марковић који тумачи лик младог Ернеста Бошњака, на конференцији за новинаре одржаној након представе је својим речима, баш као и игром, одао почаст величанственој идеји, ентузијазму и пркосу човеку кога је глумио. Тај ентузијазам деле и његове колеге.

Публика је на крају представе бурним аплаузом поздравила и музичаре који су били везивно ткиво целокупне представе и самог доживљавања приче.

Вечерас ће публика имати прилику да погледа и чувену и доста играну комедију  „Ожалошћена породица“ али овога пута у замисли и  режији Јагоша Марковића и извођењу Народног позоришта Београд.

Мирјана Ранковић Луковић