КУД „Златибор“ ће у Спортској дворани у Чајетини одржати светосавски концерт. Имајући у виду недавно одржани годишњи концерт у Народном позоришту у Ужицу, ово ће за публику бити још један празник за очи.

2017. година била је још једна добра година за КУД „Златибор“ из Чајетине у којој су остварили турнеје, концерате, учешћа на разним манифестацијама на којима су били драги гости-учесници. Врхунац године поклопио се са завршетком 2017. када су одиграли свој, већ традиционални, годишњи концерт у ужичком Народном позоришту.

NIK_2606 (Medium)

„Ја сам јако критичани ретко кад задовољан програмом који ми изведемо“, каже Владан Милекић Лики, уметнички руководилац овог културно-уметничког друштва. „То је и логично, јер ако сте ви једног тренутка стално задовољни, шта имате ту да надграђујете? Могу да нагласим: оно што ми је јако драго јесте то што је на концерту било доста колега који су стручни на бази фолклорне материје, који су били наши гости и који су остали без даха, пуни позитивних комплимената.“

Поред искусних играча 1. поставе ансамбла играли су и млађи фолклораши који су се добро снашли на свом ватреном крштењу. На сцени позоришта су се вешто, кроз 13 кореографија, смењивала 63 играча.

IMG_1730 (Medium)

„Први пут сам направио један нови систем програма који нико до сада у Србији није извео. Од 13 кореографија извели смо 3 целокупне, а 8 кореографија сам „секао“ на два дела тако да сам из сваке кореографије извукао по један сегмент. Кад се све то скупило, програм је трајао тачно сат и по времена“, наглашава Милекић не кријући задовољство овим концертом.

27. јануара од 19 часова у Спортској дворани у Чајетини КУД „Златибор“ одржаће концерт у којем ће учествовати све поставе овог друштва, дајући најбоље од себе. Након концерта следи краћа пауза, а онда их очекују турнеје од којих ће прва бити у Лондон.

Мирјана Ранковић Луковић