Ученици основних и средњих школа данас су се вратили у школске клупе, након првог дела зимског распуста који је обухватио новогодишње и божићне празнике. Школским календаром је планирано да ученици имају зимски распуст из два дела. Први део – десетодневни предах за новогодишње и божићне празнике и други део након завршетка првог полугодишта 31. јануара. Други део зимског распуста почиње 1. фебруара, а ђаци се у школске клупе враћају 12. фебруара, када почиње друго полугодиште. Ићи ће у школу три дана а она ће поново уследити мини распуст од четири дана због обележавања државног празника, Сретења.

У основној школи „Димитрије Туцовић“ у Чајетини током јануара и фебруара крећу школска такмичења, као и организовање припремне наставе за полагање завршног испита за матуранте.

„Припремна настава из српског, математике као и из осталих предмета, кренула је још у првом полугодишту. Те активности сада ће се инензивирати, а пробни завршни испит планиран је за 13. и 14. април. Циљ је да ученици виде докле су стигли са савладавањем градива, шта је то на шта би требало виише да обрате пажњу. Наравно, поред ученика, анализу завршног испита врше и предметни наставници. На основу тога праве план припремне наставе и доносе одлуку на које области треба посебно обратити пажњу“, рекао је помоћник директора Школе, Иван Митић.

Оно чему се ученици највише радују су излети и екскурзије, са чијом рализацијом ће се кренути на пролеће:

„То су рекреативне наставе за ученике нижих разреда, екскурзије за ученике виших разреда. Ученици петог и шетстог разреда имају једнодневне излете, ученици седмог разреда имају дводневну екскурзију, док ученици осмог разреда имају тродневну екскурзију“.

Ученици ће и у другом полугодишту моћи да се укључе у низ ваннаставних садржаја, са циљем да се њихова реализација што више спроводи у природи, посебно када је реч о раду еколошке секције.

Драгана Росић