У понедељак, 3. децембра 2018. потписан је Протокол о сарадњи Специјалне болнице за болести штитасте жлезде и болести метаболима „Златибор“, Чајетина и Удружења за превенцији и борбу против гојазности из Београда.
Протоколом је постигнута сагласност о потреби унапређења међусобне сарадње у области превенције, едукације и лечења гојазности, сарадње у промоцији здравих животних стилова и размене искустава у развоју ових области. Такође постоји заједничко уверење да је сарадња и партнерство у обостраном интересу те да ће допринети успешнијем и квалитетнијем укупном развоју међусобних односа са позитивним ефектима.


ЧИГОТА® ће за све своје посетиоце чланове Удружења за превенцији и борбу против гојазности одобравати попуст од 10% од важећег ценовника на услуге смештаја као и попуст од 10% на медицинске услуге.
Чланови Удружења остварују ово право уз чланску карту или писмену потврду Удружења.

Протокол је потписан у ЧИГОТА® агенцији у Београду. Потписали су га в. д. директора ЧИГОТЕ® , Спец. др. мед. Жељко Стакић, и председник Удружења за превенцији и борбу против гојазности, Миле Грозданић.