На међустаници „Голд гондоле“, поред Рибничког језера радови на постављању анкера су у пуном јеку. Поред представника компаније „Амига“ из Краљева и МПП „Јединство“ из Севојна, присутни су стручњаци и инструктори француске компаније ПОМА.

Радови на „Голд гондоли“ које изводи конзорцијум чији је носилац МПП „Јединство“ улазе у завршну фазу. На међустаници „Голд гондоле“ поред Рибничког језера, јуче је постављен  анкер главног редуктора. Комплетни грађевински радови на овој фази биће завршени до 10. новембра, затим следи монтирање опреме које ће према плану и динамици бити завршено до краја месеца.

„Тренутно се поставља последњи део а то је анкер на међустаници, носач хидромотора, чиме се завршавају сви функционални и технички везани услови за монтажу сајле и свих осталих делова као и завршну монтажу опреме на полазно-излазној станици  и на међустаници. Што се тиче грађевинских радова они су са јучерашњим даном, бетонирањем стуба 34 који се налази на средини црне стазе Змајевац, практично завршени. Креће се у развлачење главне сајле а сајла за сигнални кабал је скоро развучена „, рекао је Зоран Радибратовић-технички директор МПП „Јединство“.

Радови на међустаници изводе се ужурбано те се приводе крају и бетонски радови на изградњи гараже за кабине. Такође, завршени су и бетонски радови на још преостала два стубна места Т33 и Т34 на Торнику, терену који је врло неприступачан и захтеван. До првог новембра биће подигнути свих 36 стубова па ће се почети са уплитањем и развлачењем главне сајле.

„Уколико нас време послужи, крајем новембра монтажа би требало да се заврши и да се полако крене у процедуре пуштања, проба електро и машинског дела, пробни рад и све остало „, каже технички директор „Јединства“.

Почело је монтирање носеће сајле за комуникацијски сигнални кабл пречника од 18мм, од првог стуба на почетној станици до деветнаестог на међустаници. Француски експерти заједно са извођачима радова, асистирају на равнању стубова и припреми опреме за монтажу међустанице, која је допремљена на локацију.

Данка Миловановић