Попуњеност смештајних капацитета на Златибору током јануара била је на високом нивоу, а заинтересованост гостију показује да ће тако бити и наредних месеци. Већ првог дана зимског распуста примећен је знатан прилив домаћих туриста, које спремно очекују многобројни атрактивни туристички локалитети у околини Златибора. Знатно повећање броја гостију очекује се и за предстојеће празнике, Дан заљубљених и Сретење.

Оне који су одлучили да одмор проведу на Златибору очекује мноштво занимљивих садржаја. То су организоване посете ка: Стопића пећини, Музеју на отвореном „Старо село Сирогојно“, водопаду у Гостиљу, и Шарганској осмици. Љубитељи зимских спортова могу да уживају у скијању на Ски центру Торник, док је за најмлађе уређено скијалиште и санкалиште у самом центру Златибора, на Обудојевици, где ће радити неколико ски школа. Златиборски хотелијери припремили су одговарајуће промотивне пакете за Дан државности, који се празнује 15. и 16. фебруара.

„Они су већ изашли са раним резервацијама, попустима и пакетима како за зимску сезону, тако и за Сретење. Као и сваке године разне акције припрема и Скијалиште Торник, као што су попусти на породичне карте и организовање ски викенда. Надамо се да ће попуњеност капацитета бити на високом нивоу, преко 80%, која ће се задржати до друге 13290002половине фебруара“, истиче директор ТО „Златибор“, Владимир Живановић.

Према недавно објављеним подацима Републичког завода за статистику Златибор представља најпосећеније место у Србији. Како би се овај тренд задржао, ТО „Златибор“ и у наредном периоду наставиће са промотивним активностима.

„Заиста напорно радимо и промовишемо Златибор за долазеће сезоне. За нас је посебно важан месец фебруар где нас очекују сајмови у Софији и Сајам туризма у Београду, где ћемо се представити на посебан начин. После тога нас очекују сајмови у Москви и Берлину, као и неколико презентација у градовима. Онда креће наша стандардна промоција путем билборда, телевизије, радија, интернет портала…“, додаје Живановић.

Поред природних лепота Златибор пружа услове за организовање разних видова туризма, као што су спортско-рекреативни, здравствени и у последње време веома значајан конгресни туризам. Реновирањем бројних хотела, проширивањем конгресних капацитета и усавршавањем кадрова, долази до побољшања туристичке понуде Златибора, као једне од важних дестинација Србије за организовање пословних догађаја.

Драгана Росић