Да сезона на Златибору није завршена, показују и подаци о попуњености капацитета у СБ „Чигота“. Тренутна попуњеност је 95%, а најаве за септембар и октобар казују да ће тако остати и у тим месецима. Иако се 1. септембар ближи а самим тим завршетак распуста када су родитељи преокупирани поласком деце у школу , на нашој планини остаће другачије групе туриста. У међувремену, запослени у овој здравственој установи организовали су мноштво дешавања како за пацијенте, тако и за госте „Чиготе“ и Златибора уопште.
Попуњеност капацитета од 95% у СБ „Чигота“ говори о много бољој посећености овога лета у односу на прошло. Руководство и запослени у овој установи су се постарали за то новим програмима које су увели, као и занимљивом акцијом која их је водила међу госте и мештане.
„Чиготин Дан здравља, месец јул и август, сваког уторка од 9 до 12 часова, био је наш штанд поред језера, где су били присутни наши лекари нутриционисти, професори физичке културе, наравно колеге из маркетинга које су то све пратиле. Интересантно је било што је знатижељу дизало наше присуство, делили смо пропагандни материјал, али смо на штанду имали ии чувени „танита“ апарат, тако да су присутни могли да провере своју физичку кондицију, односно форму, лекари су мерили притисак и давали веома квалитетне савете како очувати здравље“, каже Ђорђе Ђорђевић ПР Чиготе.
У овом, више него задовољавајућем проценту гостију, добар део припада и даље странцима, посебно онима из Руске федерације, Азербејџана, а све је већа заинтересованост и посећеност гостију и пацијената из Казахстана. Такође се очекује прва група будућих младих мајки које су показале интересовање за „Чиготин релакс програм за труднице“.
Кроз програм спортске медицине овде су се припремали појединачно или екипно и неки од спортиста који су учествовали на олимпијади у Рију, што запослене у „Чиготи“ чини поносним на посебан начин. У овом тренутку се очекују нови посетиоци са спортске сцене којима ће у припремама за нове победе помагати „Чиготин“ тим лекара.