Представници релевантних институција општине Чајетина положили су венце на спомен обележје генералу Крсти Смиљанићу (1868-1944), у оквиру обележавања 15. септембра, Дана пробоја Солунског фронта.

Венце су положили Снежана Ђенић, директорка библиотеке „Љубиша Р. Ђенић“ и секретар Скупштине општине Чајетина, Предраг Јокић.

Генерал Смиљанић је током пробоја Солунског фронта предводио Дринску дивизију, а по завршетку овог сукоба је, између осталог, обављао и функцију бана Зетске бановине. У годинама немачке окупације, почетком 1940-их година, бележи се то да су му немачки војници, током хапшења на Златибору, одали почаст војничким поздравом.  Током живота добио је 35 одликовања, од чега 15 иностраних.

Он је високе положаје у војној хијерархији постигао својим радом и часном службом свом народу. Служио је четири владара, био је официр ордонанс краљу Милану и краљу Александру Обреновићу, а блиско је сарађивао и са краљем Александром Карађорђевићем. Од свих њих је добијао одликовања, добио је и Таковски крст и Карађорђеву звезду. Није био члан никакве војне хунте, нити је био династички официр. У томе је његова величина – изјавила је Снежана Ђенић, иначе ауторка монографије „Армијски ђенерал Крста Смиљанић“.