Вероватно најзначајнији тријумф у досадашњем делу такмичења у Првој Б лиги одбојкашице Златибора оствариле су савладавши пред својом публиком водећу Србијанку 014 са 3-2 (26-24, 12-25, 25-18, 21-25, 16-14). Резултат додатно добија на значају ако се зна да је водећем тиму лиге ово тек други пораз у сезони.

Већ у првом периоду домаће играчице показале су да им мотива и жеље за доказивањем против фаворизоване екипе не недостаје. Иако су гошће све до завршнице сета имале између три и пет поена вишка, Златибор је при резултату 16-21 искористио нешто лошији пријем Ваљевки и дошао до поравнања (22-22), а потом и до преокрета. Прву сет лопту нису искористиле, али су у другом наврату биле успешније (26-24).

Почетна серија Србијанке од 8-1 практично је отклонила све дилеме око тога коме ће припасти други период (12-25), али је Златибор на сличан начин доминирао у трећем. После почетних 5-5 домаће одбојкашице су стекле сигурну предност (15-9) коју су до краја сета успеле и незнатно да увећају (25-18). У једном тренутку водиле су са 23-14, што је ретко виђена ситуација за играчице Србијанке у овој сезони.

Да Чајетинкама није фалило самопоуздања на овој утакмици показао је и четврти сет, када су успеле да солидну предност гошћи (10-14) преокрену на 15-14 у своју корист. Међутим, наредни налет Србијанке (16-19) није био достижан, иако је Златибор у два наврата смањио на само поен заостатка.

Последњи сет домаћи тим почео је силовито (4-0), после чега је састав из Ваљева узвратио на исти начин. (4-5). У изједначеној завршници Златиборске су заиграле најбоље када је било најпотребније. Најпре су спасиле меч лопту (13-14), да би потом блок аут и лош пријем сервиса од стране гошћи донео веома вредан тријумф домаћој екипи, после два и по сата физички и психички исцрпљујуће борбе.

ОК Златибор: Пантовић, Тошић А, Јевтовић, Марковић, Стојић, Драговић, Станковић, Тошић С, Тошић И, Власоњић, Стојановић, Јеремић. Тренер: Станко Брашанац

ОК Србијанка 014: Томић, Бојичић, Пандева, Докса, Максимовић, Лакићевић, Савић, Пантелић, Ранитовић, Ненадовић, Ристичевић, Јеринић