Иако је добио епитет најбољег трубача на такмичењу на Златибору, по оцени стручног жирија новинара и публике, ужичанин Иван Јовановић овим чином није се директно пласирао на такмичење у Гучи. Морао је свирати у баражу, који је одржан синоћ.Од четири окрестра,ужичани су били убедљиво најбољи,што су и показале највише оцене стручног жирија.

ivan 1„Презадовољан сам, немам речи да опишем своје емоције. Било је много напето пре баража, имао сам већу трему у односу на предтакмичење на Златибору. Али, хвала Богу, све је испало како треба и пласирали смо се у финале“, каже трубач Иван Јовановић.

Тако је оркестар Ивана Јовановића из Ужица постао осамнаести оркестар, који ће се на овогодишњем, 57. Сабору трубача у Гучи, такмичити за победу.

„Очекујем победу, наравно, као и на Златибору“, додаје Јовановић.

guca 1

Трубачком будилицом од 7 часова улицама Гуче, започеће сутрашњи програм, док је у 17 часова дефиле учесника у програму. Поноћни концерт је у 23 сата, док је у суботу, за 20 часова, заказано такмичење сениорских оркестара, након чега ће бити одржан концерт победника овогодишњег Сабора. Последњег дана саборовања, у недељу, биће одржан концерт Бојана Ристића, иначе најбољег прошлогодишњег оркестра, потом ће се одржати такмичење мајстора трубе за титулу Шампион Гуче, а од 21 час биће одржан концерт Горана Бреговића и Бијелог дугмета.

Нада Џелебџић, zlatiborpress.rs