Јуче је почела четврта, по реду, бубијада на Златибору, а данас се очекује највећи број и посетилаца и власника буба, када ће у ауто кампу бити права журка. Сутра ће учесници бубујаде посетити Гостиље, а ево како су поједини учесници осмислили своје овогодишње учешће на бубијади.

Дошли из свих делова Србије, Македоније, Босне и Херцеговине, Словеније, Црне Горе и Аустрије, Пољске и Бугарске. Свако са својим љубимцем, који је, сам за себе, посебна прича. Бубе и комбији, стари и по неколико деценија, урађени на посебан начин, много говоре о својим власницима. Уложено је у ове аутомобиле много пара, али и времена и стрпљења, али то такјо раде они прави љубитељи добриг волцваген аутомобила.

dragan

Најстарије удружење ове врсте, буба клуб Београд окупљао је некад много чланова. Последњих година је то у мањем обиму, али како то каже председник овог клуба, што је мање „буба“, биће занимљивије, а љубитеља ће бити све више. А да као и сви воле Златибор и да им је овде најлепше, доказује прича једног младог београђанина.

„Сваке године је све боље, сваки скуп је све масовнији, бољи и иновативнији, а златиборски скуп је дефинитивно најбољи у Србији. Најпосећенији је и најзанимљивији, поготову од када се поклапа са Hills Up-ом, и сада је то дигнуто на један виши ниво“, каже Драган Митровић, председник Буба клуба Београд.

По први пут на оваквом скупу у Србији појавио се волцваген комби, као покретна кафетерија. Млади пар из Крагујевца преуредио је комби стра 42 године за ове намене, а на златиборској Бубијади права су актрација.

nevena

„Кренули смо са радом пре два месеца. Комби је 1975. годиште , и већ две ипо године радимо на њему. Стварно је уложено много труда и напора, али на крају смо постигли све што смо хтели. Иначе, на златиборској Бубијади смо први пут, док смо раније радили у  Крагујевцу. Надам се да ћемо ускоро добити дозволу како би се стационирали на једно место“, каже Невена Алексић из Крагујевца.

Уколико вам се допада да кафу попијете испред оваквог комбија, потражите га ових дана на хилсапу, а следећег викенда и у бајиној башти. Ко зна, можда једној дана буде и у вашем граду.

Нада Џелебџић, zlatiborpress.rs