Христос се јави! То је поздрав којим се на Богојављење поздравља народ тога дана. Сам празник је од великог значаја за сав православни народ, јер тада се Господ Исус Христос крстио на реци Јордану. Крштење је света тајна без које не може да се изврши ни света тајна исповести ни света тајна причешћа. Крштење је прва света тајна.

Само обележавање овог празника започето је Литургијски у Цркви Покрова Пресвете Богородице у Јабланици. Након тога извршено је велико освећење воде, коју је верни народ сипао у флаше и носио својим домовима. Та вода се пије тога дана, након другог дана Часног поста и приликом тежих болести. Такође и на реци Црни Рзав на Водицама у присуству великог броја мештана, а и туриста који су дошли да овом приликом увеличају ову светковину, парох Доброселички јереј Јован Стојковић са свештенством Цркве златиборске, извршио је велико освећење воде. Ово је већ друга година како се организује ово пливање.

„Имали смо пливаче из Будве, Русије, Овчар бање, из наше као и суседних општина“, рекао је свешеник Јован Стојковић и додао: „Ово пливање није такмичарског карактера, већ једна верска манифестација, на којој часни крст не добија најбољи, већ „најслабији“ али и најхрабрији.“

Ове године Крст је добила Тамара Турунчић из Ужица која има 13. година и први пут је наступила на овом пливању.

„Када смо скочили на главу, било је на почетку хладно“, прича Тамара. „На пола ми је било мало теже да дишем али сам се брзо навикла и кренула да пливам даље. На крају смо сви пољубили Крст и изашли из воде. Овај Крст за мене има велики значај, поготову што су моји корени из ових крајева, са мајчине стране.“

Председник МЗ Доброселица, Драгоје Марјановић не крије одушевљење, како самом организацијом тако и посетом великог броја гостију.

„Пошле године дошли смо на идеју да органозујемо пливање за Часни Крст. Тада је било 16. такмичара а ове године већ 32-оје. Желим да се захвалим тим храбрим момцима и девојкама што су дошли данас и увеличали овај догађај. Захваљујем се свим гостима и посетиоцима и даће Бог да се и догодине видимо на истом месту“, изјавио је Марјановић.

На крају су засвирали трубачи, заиграло се и коло, а пробала се и добра кувана ракија и кувано вино. Вредни домаћини су припремили и добру закуску попут пршуте, кобасице и разних пита. Сав догађај организовао је народ доброселички, МЗ Доброселица, Црквени одбор, СЦ Чајетина и Општина Чајетина. Ко није дошао ове нек`дође догодине јер ће бити још боље него ове и тако све редом, са Богојављенским поздравом: Христос се јави! Ваистину се јави!

Мирослав Весовић