Такмичари Карате клуба „Рујно“ су на Првенству Србије у Зрењанину освојили три сребрне и две бронзане медаље.

Од једанаест квалификованих такмичара учешће је имало девет. У катама су се за велико финале избориле Николина Тодоровић, у категорији кате појединачно II ниво 2009. годиште. Након трећег круга у финалу је изгубила и заузела високо друго место. Одмах након ње уследили су мечеви Анице Радибратовић, која је исто тако изгубила у финалу и постала вицешампион Србије у катама (категорија кате појединачно 2008 годиште III ниво). У борбама је бриљирала Мирјана Станић која је после напорних мечева успела да се избори за пласман у финале у категорији кумите 2008 годиште +45кг, где су нијансе пресудиле и за пола поена је остала без златне медаље.

За Ању Милосављевић је ово било прво Првенство Србије, а она је у категорији ката I ниво 2012 годиште успела да освоји бронзану медаљу, што је, према речима тренера Слађане Вуловић,  сјајан резултат за дебитанта. Поред ње бронзом се окитила и Исидора Пајевић у категорији кате појединачно II ниво 2005 годиште.

Поред освајача медаља, учешће су имали Јована Аћимовић, Ведрана Селаковић и Петра Божић у катама и Вук Милосављевић, који је радио борбе. Нажалост, и поред одличних наступа, нису успели да се домогну победничког постоља.

На Првенству Србије било је преко 900 поједничаних наступа такмичара из 52 клуба из целе Србије. Након Првенства Србије у октобру предстоји Првенство Света за све који су се пласирали, а одржаће се у Чешкој.

(извор и фото: КК Рујно)