У финалу другог „Купа пријатељства“ одржаног на Златибору Војводина је после пенала са 4:2 савладала Партизан. Регуларни део меча завршен је без голова. Партизан је тако другу годину узастопно после пенала остао без пехара.

Партизан је био ближи голу у првом периоду, Вујановићев ударац из непосредне близине голман Дражић је успео да заустави, а и Новосађани су одиграли неколико озбиљних напада, мада без конкретног учинка. У другом периоду црно-бели су преузели потпуну офанзиву, а сви осим голмана су им константно били на противничкој половини. Дражић је у тим тренуцима зауставио још једну озбиљну акцију ривала.

У пенал серији Војводина је погодила сва четири ударца (Кокановић, Ђурић, Мартинкевич, Станић), док су црно-бели промашили два (Цветојевић и Шимун, погодили Арамбашић и Тејић).

Најбољи стрелац турнира је Саво Арамбашић (Партизан), најбољи голман је Стефан Дражић (Војводина), који је понео и признање за најбољег играча.

ФК Партизан: Бонџић, Радмановић, Ћорковић, Момчиловић, Смиљковић, Цветојевић, Станојловић, Ђокић, Арамбашић, Рашковић, Вујановић. На клупи: Кашић, Ђурковић, Чубра, Шимун, Чолић, Пејовић, Тејић, Глишић

ФК Војводина: Дражић, Василев, Кљајић, Ђурковић, Миљан, Брборић, Кокановић, Богдановић Ву, Ђурић, Грек, Пантић. На клупи: Барјактаров, Благојевић, Богдановић Ве, Радмиловић, Мартинкевич, Цицмил, Станић

Финалу су, између осталих, присуствовали и бивши селектори Србије, Владимир Петровић Пижон и Радован Ћурчић, који су, уз главног организатора турнира, Сава Милошевића, чинили и жири који је додељивао признања.

Победник ће играти на међународном турниру који ће се одржати у Дохи.

Занимљиво је истаћи да су се, такође на Златибору, у финалу Првенства Србије за пионире састале управо селекције Партизана и Војводине, а црно-бели састав је славио са 2:1.

„Куп пријатељства 2019.“ одржан је уз подршку Општине Чајетина, Спортског центра Чајетина, Спортског савеза Чајетине, Хотела Палисад и низа спонзора (Арду спорт, Сокер кладионице…)