Планинарско друштво “Алексанадар Џавовић” у недељу 21. фебруара успешно је извело акцију на подручју села Стубло. По веома топлом дану за ово доба године планинари су у свом походу имали прилику да уживају у нетакнутој природи Златибора а то су забележили и одличним фотографијама.

Почетак планинарске стазе био је у селу Стубло, учесници су даље наставили до манастира Увац док су у повратку прешли преко Омарског потока и Бара до почетне тачке. Стаза је била кружног типа, дужине 20 км. Учествовало је пет планинара, сви чланови ПД “Александар Џавовић”.

Ово Друштво, основано је са циљем организовања и развијања свих видова планинарских активности, неговања планинарске етике и традиције, као и заштите животне средине кроз бављење планинарењем. Члан друштва може постати свако ко дели исте вредности и ко је заинтересован да учествује у акцијама. Цена годишње чланарине износи 1200 динара, док је за децу 10-18 година цена 600 динара.

Следећа акција по програму је у месецу марту Оштровица-Рудник а датум ће бити накнадно саопштен.Такође Друштво је у процесу планирања још једне акције у недељу 28. фебруара, а заинтересовани се могу информисати путем Фејсбук странице ПД” Александар Џавовић” или на број 064 326 86 60, контакт особа Деспота Џавовић.