У оквиру пројекта Модел циркуларне економије у служби заштите животне средине у општини Чајетина, који спроводи у сарадњи са Амбасадорима одрживог развоја и животне средине, Удружење грађана „Златиборски круг“ расписује П О З И В за прикупљање играчака од природних материјала

Прикупљене играчке биће смештене у Библиотеку еколошких играчака која ће бити основана у Основној школи „Димитрије Туцовић“ у Чајетини. Уз прикупљене еколошке играчке, у Библиотеци ће се наћи и играчке које ученици праве на креатиним радионицама у вези са циркуларном економијом. Све играчке треба да буду од природних материјала. Циљ ове акције јесте подстицање изнајмљивања играчака уместо куповине нових, чиме се чува животна средина.

Ако на тавану или у подруму имате заборављене играчке, донесите их нама.

Напомена: нису дозвољене пластичне играчке.

Контакт особа је Јагода Јеремић, асистент координатора на пројекту испред УГ „Златиборски круг“, имејл: jagodajeremic@gmail.com.

 

Расписивање позива и оснивање Библиоте еколошких играчака су пројектне активности. Пројекат  се финансира кроз подршку локалним организацијама суб-грантовима, у оквиру пројекта: „ЕNV.net укључивање питања животне средине Западног Балкана и Турске у политичку агенду ЕУ”. Пројекат траје 10 месеци, а циљ је подизање нивоа информисаности становника Чајетине о значају одрживог развоја кроз Модел циркуларне економије, као концепт одговорног понашања за заштиту животне средине.