У Чајетини ће се 13. априла одржати Open rally day, аутоспортска манифестација са циљем промоције спорта, релија као аутоспортске дисциплине, али и скретање пажње на  одговорност свих учесника у саобраћају када је у питању безбедност, са акцентом на чињеницу да љубав према брзој вожњи  и такмичењу треба оријентисати ка местима која су  за то и опредељена- тркачкој стази. Са становишта учесника рели такмичења, Open rally day пружа могућност да се на затвореној стази тестирају возила пред почетак сезоне, док публика има могућност  да упозна ову спортску дисциплину, а за искусне навијаче и посетиоце тркачких стаза предстојећа манифестација биће својеврстно загревање пред предстојеће трке.
Организатор такмичења је аутоспортски клуб „Мачкат рејсинг“ уз подршку Спортског савеза општине Чајетина а након петочасовне тренинг вожње на стази дугој 3,2 км, од 16 часова предвиђено је дружење љубитеља ауто спорта, уз музику бенда Rock Amanac.
Старт је у самом центру Чајетине, од Хале спортова и вози се стазом дуж улице Краља Александра до петље за укључење на магистрални пут и назад. За рели тимове којих се, до сада, пријавило више од 10, ова стаза са 24 кривине,  оба нагиба (успон и низбрдица) даје одличне могућности да испробају своја возила пре почетка сезоне.
Наведени путни правац , по приложеној мапи, биће затворен за саобраћај  на дан одржавања манифестације у периоду од 11 до 16 часова.
Старт тренинг вожње планиран је од 11.15 па све до 15.45, и будући да стаза пролази урбаним делом насеља, битно је да се гледаоци и пролазници стриктно придржавају упутстава редара, као и да поштују зоне за гледаоце које ће бити видно означене.
Чајетина је први пут домаћин једног оваквог аутоспортског сусрета, а организатор најављује могућност да овакав, вишеструко користан, аутоспортски догађај постане традиционалан.

(извор и фото: Мачкат рејсинг)