Изложбом скулптура Владана Николића и Драгана Димића из Ужица, у атељеу у Трнави je отворена 26. Ликовна колонија „Трнава-Владимир Митровић“ која ће трајати до 15. августа. На колонији учествује 11 уметника, десет сликара и један скулптор. Организатор догађаја је  Спортски центар Чајетина, Туристичка организација „Златибор“ и атеље Трнава.

Овогодишњи учесници колоније су: Томо Поповић, Снежана Поповић, Радомир Верговић, Драган Димић, Видан Николић, Веселин Нишавић, Данијела Миловановић, Андријана Андријашевић, Ђорђе Станић, Љуба Митровић и Андријана Ђенић.

„Ликовне колоније не само да су важан део наше културне стварности, него више од многих културно-уметничких садржаја испољавају континуитет, и то дужи од сто година. Међу бројним ликовним колонијама посебну пажњу привлачи ова у Трнави која се одржава по 26. пут.  За све ове године трајања колонија је окупила преко триста уметника из земље и иностранства. Њихова дела доспела су до многих делова златиборског краја и то речито говори о њеној вишезначности. Осим што доприноси обогаћењу културног живота, ликовна колонија у Трнави подстиче стваралаштво, омогућава размену искустава међу ствараоцима, открива непознате садржаје“, рекла је Горица Станић испред организатора СЦ Чајетина. Она је додала да људи жељни сазнања радо долазе на оваква дружења, враћају се ведрији и са идејом више па вероватно из тих разлога колонија тако дуго траје.

Посебно радује чињеница да своје место у колонији све више заузимају млади уметници који представљају залог за будућност и трајање ове приче која се исписује у златиборском селу Трнава.

Драгана Росић