Свечано отварање мини млекаре „Наша Златка“ у Кривој Реци заказано је за петак 22.септембар са почетком у 12 часова. Ова млекара резултат је пројекта „Од млека са наших планина“ који општина Чајетина и Златиборски Еко Аграр реализују у партнерству са општинама Плав и Андријевица из Црне Горе. Пројекат се кофинансира средствима Европске уније у оквиру Програма прекограничне сарадње Србија-Црна Гора.

Основни циљ реализације пројекта јесте подршка малим произвођачима са подручја општине Чајетина и обезбеђивање сигурног пласмана вишкова сировог млека, од којег се производе традиционални брендови златиборског краја – сир и кајмак. Поред сигурног откупа, мали произвођачи ће кроз сет едукација у оквиру пројекта, имати прилику да унапреде знања у областима које су од кључног значаја за побољшање квалитета млека.

Пројекат је започет у септембру 2016. године и у периоду од годину дана завршени су инфраструктурни радови на реконструкцији и адаптација постојећег објекта на локацији сточне пијаце у Кривој Реци. Након тога, инсталирана је савремена опрема у складу са стандардима и прописима о безбедности хране, чији капацитет од 3.000 литара свежег млека гарантује/обезбеђује максималну дневну производњу од 200 кг кајмака и 300 кг сира. Тиме су се стекли предуслови да млекара Наша Златка започне производњу и освајање локалног тржишта.