Председник општине Чајетина Милан Стаматовић потписао је предуговор o куповини Спортско – туристичког центра Ваи Таи на Златибору са стечајном управницом Видом Габерц у Порторожу. Општина Чајетина учествовала је на прописаном тендеру zа куповину хале понудивши 1.601.700 евра, објављено је на општинском веб сајту.

Да подсетимо, окружни суд у Љубљани је 1. септембра 2017. године донео одлуку да се огласи продаја хале, а одборници скупштине општине Чајетина су 9. новембра дали сагласност комисији са председником општине да се укључи у надметање за куповину хале, а претходно су изгласали су да локална самоуправа издвоји средства за ову инвестицију.

– Хала на Златибору је релативно нова, мало коришћена и ми желимо да је прибавимо у власништво општине Чајетина. То нам је потребно, јер велики број спортиста из земље и иностранства долази на припреме на Златибор и то баш у ту халу,

рекао је тада председник СО Чајетина Милоје Рајовић.

Предмет продаје је објекат од 9 220, 49 квадратних метара подељен у два дела: пословна зграда са хотелом у шест етажа и спортска дворана са четири етаже, тереном од 1500 квадрата, трибинама са око 700 места, ложама и теретаном. Површина земљишта уз зграду је 7 127 метара квадратних, а укупна површина је 12 106 метара квадратних. Предмет продаје је и катастарска парцела површине 2546 метара квадратних за могуће проширење објекта.

Дворана на Златибору отворена је 2001. године кошаркашким туриниром „1002 метра“, што је надморска висина на којој је хала, на којем су учествовали Партизан, ФМП, Будућност, Слобода Тузла, Работнички и Крка. У међувремену је постала респектабилан центар за припреме и користили су је кошаркаши Црвене звезде, Панатинаикоса, Стеауе, репрезентаттиве селекције Србије, рукометашице Вардара, кошаркашке репрезантације Црне Горе, Македоније, Израела, Турске, Холандије и многи други. Ове јесени су своје утакмице у Првој кошаркашкој лиги Србије у њој играли кошаркаши Златибора.

(Фото: cajetina.org.rs)