Изградња Омладинско културног центра на Златибору реализује се заједничким средствима  Министарствa за туризам и општине Чајетина. Радови су почели септембра прошле године, и већ се завршава прва фаза градње.  Овај објекат имаће 1.800 квадрата, а располагаће салом за биоскопске пројекције и позоришне представе, имаће галерију и библиотеку и простор за различите омладинске и културне садржаје.

Вредност целог пројекта је око 130 милиона динара. Прва  фаза  је коштала око 53 милиона, од чега је Министарство туризма издвојило 20. Арсен Ђурић, заменик председника општине Чајетина, каже да радови за сада иду планираном динамиком и да се нада  да ће бар један већи део омладинско културног центра бити у функцији већ од нове године. Прва фаза радова завршава са у наредних 15 дана, друга треба да отпочне око 20. маја.

arsen 2

„3. маја отварамо  тендер за другу фазу радова, која подразумева све занатске радове, фасадерске и комплетно све унутрашње радове, тако да би ти радови требало да почну око 20. маја и до нове године би требало да буду завршени. До тада ћемо имати завршен објекат омладинско културног центра на Златибору“, каже Арсен Ђурић, заменик председника општине Чајетина.

Омладинско културни центар имаће биоскопску и позоришну салу, галерију и библиотеку, неколико канцеларија за разна омладинска удружења, али и за поједине службе локалне самоуправе. Његова површина биће 1.800 квадрата.

„Оно што желим да истакнем је једна велика захвалност према Министраству трговине и туризма, које је и ове године определило средства, и то у износу од 25 милиона динара за другу фазу радова, што уз

IMG_20170426_123910

прошлогодишњих 20 милиона чини 45 милиона динара, док је остатак средстава обезбедила општина Чајетина из свог буџета. Сасвим сам сигуран да ће овај објекат бити једна нова понуда која је недостајала Златибору, и то у смислу организације разних културних дешавања“, каже Ђурић.

Омладинско културни центар на Златибору, по Ђурићевим речима, допринеће и побољшању туристичке понуде целог Златибора.

Нада Џелебџић, zlatiborpress.rs