Одборници СО Чајетина усвојили су данас 1. ребаланс буџета за 2019. годину којим је предвиђено повећање прихода за 333 милиона динара. Средства су намењена за завршетак радова на капиталним инвестицијама.

Нови буџет општине Чајетина износиће 2 милијарде 220 милиона динара, одлучено је на данашњој, 36. седници СО Чајетина. Средства су намењена завршетку капиталних инвестиција као што су гондола, постројење за пречишћавање отпадних вода, завршетак хала у Чајетини и Златибору, као и изградњу нових путева. Повећање буџета омогућено је највише захваљујући повећаним приходима за накнаду за уређење грађевинског земљишта.

„Поред тога, имамо одређена средства од репулблике, једна зграда за спортске садржаје поред терена на Златибору ће бити урађена уз помоћ Министарства за трговину и туризам. Износ ове инвестиције је негде око 60 милиона динара, са 10 милиона ће учествовати општина, а са 50 министарство. Очекујемо до Дана општине, 30. јуна и завршетак Културног центра на Златибору, тако да ћемо одређена средства определити и на овај Културни центар. Нама је задовољство што се буџет добро пуни, што имамо додатна средства којима ћемо моћи да завршимо све оно што је планирано за ову годину,“

каже председник СО Чајетина Милоје Рајовић. На данашњој седници усвојен је План генералне регулације за насељено место Чајетина, са насељеним местом Златибор – 2.фаза , који обухвата преко 10 000 хектара које чине Рибница, Смиљански закоси до Борове Главе, и насељена места Чајетина и Златибор .

„Данас смо усвојили три детаљна плана. Један се односи на земљиште око хотела Торник, један на реку Обдуојевицу, а односи се од насеља Калман до система за пречишћавање отпадних вода. Трећа одлука за детаљни план је била за тржни центар Златибор. Надам се да смо коначно разрешили овај тржни центар и да ћемо постићи једну идентичну градњу, односно барем приближне висине у самом центру и да смо овај тржни вентар на одређени начин решили,“

сматра Рајовић. На овој седници такође је усвојено и више одлука о  прибављању и отуђењу грађевинског земљишта физичким и правним лицима. У наредних месец дана биће расписан и Оглас о отуђењу грађевинског земљишта на Златибору по тржишним условима, рекао је Рајовић.

Мирјана Ранковић Луковић