На 3. седници СО Чајетина речено је да је већ сада испуњен план буџета за ову годину, а након усвајања ребаланса буџета, председник Општине Милан Стаматовић је нагласио да се несметано  може планирати и буџет за 2021. годину .

Поред бројних тачака дневног реда као што су: Предлог решења о давању сагласности на измене и допуне Програма пословања  за 2020.годину ЈКП “ ВОДОВОД ЗЛАТИБОР’, Предлог одлуке о измени одлуке о организацији Општинске управе, Предлог решења о именовању директора Јавног предузећа “ GОLD GОNDОLА ZLАТIBОR“ , Предлог одлуке о уређивању грађевинског земљишта у центру насељеног места Златибор-четврти део и других, одборници су разматрали и Предлог одлуке о изменама и допунама одлуке о буџету општине Чајетина за 2020.годину -ребаланс I.

„Ми смо већ сада испунили план буџета за 2020. годину и  ово прилива што буде до краја године сигурно је један стабилан прилив средстава . Што је најбитније за нас, наши грађани могу да буду спокојни јер општина Чајетина нема финансијских проблема што се показало и сада, усвајањем ребаланса , тако да можемо несметано да планирамо и буџет за 2021. годину јер тачно знамо са којим средствима располажемо, знамо које су за нас значајне инвестиције. Јер, ови велики пројекти као што су постројење за прераду отпадних вода, гондола, реконструкција самог трга, језера, саобраћајница и инфраструктире у самом центру,  куповина хале на Златибору, реконструкција хале у Чајетини и други пројекти на реконструкцији и асфалтирању нових саобраћајница, су завршени“, рекао је председник општине Чајетина, Милан Стаматовић.

Планирани у следећој години су радови на реконструкцији и изградњи саобраћајница које нису биле обухваћене планом за ову годину, као и развој пратеће туристичке инфраструктуре и пратећих садржаја, затим стављање у функцију Сушичког врела и почетак радова на изградњи Агроиндустријског центра. Говорећи о актуелним радовима на Краљевом тргу, Стаматовић је истакао да очекује да ће они ускоро допунити свеукупну  слику Златибора у новом руху са Гондолом као главном атракцијом.

„У ових наредних месец дана, ако временске прилике дозволе, довршићемо и расвету и фонтану у центру језера и клизалиште које планирамо да урадимо у  наредном периоду. Сигурно ћемо за зимску сезону моћи и да напунимо језеро водом тако да ћемо добити потпуни ефекат и имаћемо потпуну слику самог центра Златибора .“

Председник Стаматовић се осврнуо и на овогодишњу епидемиолошку ситуацију и здравствену заштиту грађана.

„Ми  наш дом здравља и бригу о здрављу наших грађана, као и социјалну заштиту, стављамо као приоритет и водимо рачуна о томе, и ако је то државна институција. Општина Чајетина из свог буџета издваја значајна средства, а и раније је то чинила. У претходном периоду је издвајала за побољшање квалитета нивоа здравствених услуга, за набавку опреме,  снитета, за плаћање лекара у време епидемије… Општина Чајетина стварно улаже огромна средства у социјалну и здравствену заштиту,“ нагласио је Стаматовић.

М.Ранковић Луковић