У организавији планинарског клуба „Торник“ одржан је меморијалини поход „Милета Кутлешић“, чувајући на тај начин успомену на свог преминулог пријатеља који је такође један од оснивача клуба.

ПК „Торник“ настао је 1982. године. Један од оснивача био је и Милета Кутлешић у чије сећање је и одржан овај меморијални поход.

 „Једна група пријатеља и људи основали  су ПК „Торник“. Међу њима су били и Велиша Шуљагић, Љубе Кутлешић, Боривоје Шишовић, покојни Милета Кутлешћ, у чије име походимо данас, на дан када нас је напустио пре осам година“, рекао нам је председник ПК „Тотник“, Петар Весовић. „Пешачимо из Чајетине до на Рудине где је сахрањен, првенствено из разлога, што је био добар човек, али и један од најзалужиних људи да клуб функционише“.

 

Милета Кутлешић је дао велики допринос у раду овог планинарског клуба. Захваљујући њему освојени су многи планински врхови.

„Захваљујући покојном Милети били смо на Олимпу, Триглаву, Дурмитору, Бјеласици… Много смо тога урадили и нама је жеља да то продужимо, да оставимо млађим генерацијама“, рекао нам је Љубинко Кутлешић иначе брат покојног Милете.

У зависности од састава групе, организоване су две маршруте. Једна води преко Градине, а друга асфалтним путем до крајњег одредишта.

„Данас смо се определили за ову, лакшу варијанту, а повратак је вероватно венцем Градине и назад“, рекао нам је Велиша Шуљагић члан овог клуба и додао: „На тај начин желимо да покажемо млађим генерацијама да никад не треба заборавити оне који су били наши претходници, као што ни ми то не заборављамо“.  

Био је ово осми меморијални поход у организацији ПК „Торник“ из Чајетине са жељом да се људи као што је био Милета Кутлешић никад не забораве.

Аутор Мирослав Весовић