У 9. колу Друге лиге Запад, одбојкашице Златибора савладале су као домаћин екипу ужичког Тајма са 3-0 (27-25, 25-20, 25-17) и на тај начин завршиле јесењи део првенства са позитивним учинком од 5 победа и четири неуспеха. Најефикаснија у победничком саставу била је капитен, Биљана Петронијевић са 7 поена, док су код гошћи најзапаженије биле Петровић и Јованчићевић са по 6 поена.

Убедљиво најдраматичнији део меча био је први сет, иако развој ситуације у већем делу овог периода то није наговештавао. Златиборке су веома брзо повеле са 5-1, а захваљујући пре свега веома добром пријему, успеле су тај капитал за кратко време повећају на 11-4.

Играчице Тајма велики број смечева су послале изван терена, што је домаћим одбојкашицама доста олакшало посао у додатном повећавању разлике, а када су повеле са 19-8, чинило се да је сав посао у овом сету већ завршен. Међутим, гошће тада серијом од 6-0 долазе до 19-14 и наговештавају потпуни резултатски повратак у меч. То се у наредних неколико минута и догодило, с обзиром да Златиборке нису успевале да зауставе захуктале одбојкашице ужичког тима, које са два узастопна поена Јованчићеве долазе до изједначења, 21-21.

У самој завршници сета играло се поен за поен, а после смеча Саре Марковић, који је завршио ван терена, Тајм је дошао до прве сет-лопте, при резултату 24-23. У тим тренуцима, домаћи тим у игру је вратила Биљана Петронијевић, са два узастопна поена. Ни Златибор није искористио прву сет-лопту, али је у другом покушају био успешнији – смеч ударац Александре Пантовић донео је први сет домаћој екипи, резултатом 27-25.
Неизвесност није изостала ни у другом периоду.

Златибор је поново стекао почетно вођство (6-3), али су гошће, за разлику од првог сета, знатно раније успеле да ухвате резултатски прикључак. До изједначења (12-12) гошће долазе поеном Петровићеве из блока, сегмента из којег су гошће освојиле највећи број поена у овом делу меча. У наставку сета оба тима су махом освајали поене у серијама – најпре су чајетинске одбојкашице успеле да се одвоје на 20-14, али добра игра у блоку поново враћа гошће у игру (21-18). Ипак, Златибор није допустио да и овај сет уђе у неизвесну завршницу, а и на овај период тачку је ставила Александра Пантовић. Најпре је освојила поен који је њеном тиму донео сет-лопту, да би потом сервисом, који гошће нису успеле да прихвате на најбољи начин, донела свом тиму вођство од 2-0 у сетовима.

Трећи сет био је апсолутно лишен резултатске неизвесности. Сјајном серијом од 11-0, одбојкашице Златибора практично су отклониле све дилеме око победника овог меча. Треба напоменути, ипак, да је оваквом развоју ситуације значајно допринела слаба комуникација гостујућих играчица током пријема. Ипак, Тајм успева да дође до 11-5 и таман када је развој догађаја почео да подсећа на први сет, домаћи тим најпре успева да врати двоцифрену предност (16-6), а потом и да дође до највећег вођства у овом сету (19-8).

Ужичанке серијом 8-3 успевају да донекле врате резултатску неизвесност (22-16), али више од тога нису успеле да ураде. По трећи пут на овом мечу, Александра Пантовић донела победоносни поен у сету, који је овај пут био пресудни по исход читавог меча. После нешто слабијег пријема гошћи, Пантовићева се најбоље снашла на мрежи за коначни тријумф свог тима од 3-0.

У 10. колу, Златибор ће дочекати екипу Путеви Трендтекс из Пријепоља, коју су савладали у 1.колу са 3-1.

ЖОК Златибор – ЖОК Тајм 3-0 (27-25, 25-20, 25-17)

Дворана: Спортска дворана у Чајетини

Гледалаца. 200

ЖОК Златибор: Марковић, Драговић, Тошић, Станковић, Стојановић, Стојић, Мишовћ, Петронијевић, Думањић, Власоњић, Пантовић, Обрадовић.

ЖОК Тајм: Ранковић, Трмчић, Гачић, Петровић, Јованчићевић, Аћимовић, Познановић, Васиљевић, Томић, Даничић, Цупара.