У дечијем одмаралишту Голија на Златибору данас је свечано пуштена у рад спортска хала. Овај објекат је површине 660 квадрата, а инвстиција је вредна 34 милиона динара. Хала је изграђена заједничким средствима града Ужица, Установе дечије идмаралиште Златибор, општине Чајетина и Министарства за трговину и туризам. Министар туризма, Расим Љајић, данас је обишао ово дечије одмаралиште и новоизграђену спортски халу.

У последње три године, дечије одмаралиште Голија  финансирало је пројекте вредне 80 милиона динара, од чега је помоћ министартва трговине и туризма био 41 милион. Тако су 2015. године изграђени додатни смештајни капацитети – 330 квадрата и покривено је игралиште за кошарку. Наредне године, инвестирало се у изградњу затвореног базена, додатних 300 квадрата смештајног капацитета и нови тениски терен. Ове године изграђена је и спортска хала oд 660 квадрата, која је од данас у функцији. Са новим инвестицијама, ово дечије одмаралиште  сада је предводник школског туризма у Србији, а последњих година попуњеност капацитета је 100%. Због добрих услова које пружа, отвара се и нова прича за увећање смештајног капацитета.

tihi

„Овај објекат има сјајан паркет – најмодернији, како то захтевају модерни спортови, а идеалан је и за развој  спортско – школског туризма. Дакле, још један корак за развој дечијег одмаралишта, које одлично ради последњих година и захавањујући свом добром раду, издваја из својих средстава велики новац“, каже Тихомир Петковић, градоначелник Ужица.

Владан Цупарић, директор Установе дечије одмаралиште Златибор каже да је министар Љајић више пута показао је је пријатељ дечијег одмаралишта и покретачка снага, која је од обичног одмаралишта направила лидера у Србији. Цупарић истиче да се нада да ће у наредним годинама Голија бити лидер и на Балкану.

cupara

„Пружила нам се могућност да организујемо и одбојкашки камп, који смо ове године започели са Вањом Грбићем, и имали смо изузетну посећеност деце из преко 19 земаља. Наравно, ту је и традиционални кошаркашки камп професора Александра Николића, на који долазе деца из више од 25 земаља света, и то долазе на нашу планину, у наш објекат и носе одавде најлепше успомене“, каже Владан Цупарић, директор Установе дечије одмаралиште Златибор.

Са новим инвестицијама, ово дечије одмаралиште  сада је предводник школског туризма у Србији, а последњих година попуњеност капацитета је 100%. Због добрих услова које пружа, отвара се и нова прича за увећање смештајног капацитета, које недостаје. Министар Љајић најављује већ за следећу годину изградњу сауне, слане собе, теретане и дечије играонице.

ljajic

„Колики значај дајемо Златибору, сведочи и један детаљ, а то је да смо јуче на Влади именовали доцента Мирослава Кнежевића за државног секретара за туризам, човека који је са Златибора и који има најбољи увид у туристичке и сваке друге потенцијале ове дестинације. Сигурно ће то бити један нови подстрек за наше даље активности када говоримо о Златибору“, истакао је Расим Љајић, министар трговине и туризма и додао:

hala 1

„Овде смо ставили фокус на спортски туризам и у наредном периоду ћемо радити на томе да Златибор позиционирамо као важно место за, пре свега, припреме различитих спортиста. Већ ове године имали смо преко 100 различитих екипа које су се овде припремале и још увек недостаје довољно, пре свега фудбалских терена. Министарство је финансирало изградњу једног таквог терена, а догодине ћемо радити атлетску стазу за припреме атлетичара, и то око једног фудбалског стадиона“.

Иначе, министар Љајић каже да Златибор много значи за српски туризам и да је ова планина, без икакве сумње, једна од три топ дестинације, са невероватним потенцијалом за даљи раст и развој. Министарсво је препознале те потенцијале, додаје Љајић и наглашава да се сви ти потенцији у великој мери искоришћавају захваљујући инвестицијама државе, али и приватног сектора.

Нада Џелебџић, zlatiborpress.rs