У суботу, 11. септембра одржана је прва радионица у оквиру програма обуке волонтера за рад са корисницима „Зрачка“. Обука је део пројекта ,,Унапређење квалитета услуге Дневног боравка за децу са сметњама у развоју у општини Чајетина“ који удружење Златиборски круг реализује уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Учесницима су на интересантан и забаван начин, кроз практичан рад и игру представљене теме омладински активизам и волонтеризам и комуникација.

Према речима Весне Белчевић, водитељке програма обуке, учесници – ученици 7. и 8. разреда основне школе „Димитрије Туцовић“ су били максимално ангажовани и расположени да учествују у свим планираним активностима, а попуњени евалуциони листови показују висок степен задовољства учесника реализованом радионицом.

Пројектом је планирана још једна радионица у програму обуке, након чега ће се реализовати заједничке креативне и спортске радионице са корисницима „Зрачка“.

Председница Златиборског круга и координаторка пројекта, мр Зорица Милосављевић, изразила је задовољство због великог одзива ученика на позив да учествују у пројекту и да се волонтерски ангажују у раду са децом са сметњама у развоју у оквиру Дневног боравка „Зрачак“

УГ Златиборски круг
www.zlatiborskikrug.org.rs