ОШ „Димитрије Туцовић“ по други пут је обновљен статус Еко школе. О овоме, као и темамам које ће се обрађивати у наредне две године, било је говора на јучерашњој седници Еко одбора.

Овогодишња тема Еко-школе је „Вода“.  Сходно томе, ученици ОШ „Димитрије Туцовић“ су уз помоћ својих учитеља и наставника осмислили нови кодекс Еко школе, а на јучерашњој седници Еко одбора усвојен је и План рада за школску 2018/2019. годину. Школа ће наставити сарадњу са досадашњим представницима јавних предузећа и установа, а интезивирати је са ЈКП „Водовод Златибор“ управо због актуелности теме.

У овој школској години наставници ће се у раду са децом нешто више базирати на пројектну наставу и предузетништво, објашњава мр Зорица Милосављевић,  координаторка Еко-школе. И ове године учествоваће на конкурсима „Велики лов на биљке“, Енергетска ефикасност“, „Тетрапак конкурс“ и „Свака лименка се рачуна“, као и на новом међународном  програму „Млади еко репортери“,  на прикладан начин обележиће се важнији еколошки датуми, а биће говора и о геотермалним водама којима је богат златиборски крај.  Такође је планирано да се ученици боље упознају са радом и делом нашег научника Миладина Пећинара.

Мирјана Ранковић Луковић