Велики јубилеј основне школе „Димитрије Туцовић“ Чајетина, која ове године прославља 130 година рада и постојања, обележен је различитим активностима. У оквиру прославе јубилеја у петак је у Библиотеци „Љубиша Р.Ђенић“ одржана презентација рада Школе и додела награда ученицима који су у току школске 2016./ 2017. године на свим нивоима такмичења освојили запажене резултате.

Након осврта на резултате досадашњег рада Школе, награде и дипломе најуспешнијим ученицима уручила је директорка Милка Васиљевић. Она је том приликом рекла да је веома задовољна и поносна на њихов успех, а посебно на ученике који су се пласирали на републичка такмичења.dan škole 3

Осталим ученицима је поручила да се боре за знање и пожелела им да доживе велики успех у свом школовању.
Запажене резултате ученици ове школе остварили су и на спортским такмичењима. Школа се може похвалити и са још једном наградом која има међународни карактер. Наиме, Алиса Пјеваљчић ученица шестог разреда награђена је у Москви за свој ликовни рад.

Прослава јубилеја настављена је у суботу, када је у матичној школи одржана свечана седница на којој су се запослени школе дружили са колегама који су након дугогодишњег рада у просвети заслужено отишли у dan škole 4пензију. Свечана седница наставничког већа окупила је садашње и бивше запослене из основне школе „Димитрије Туцовић“, који су у пријатном дружењу разменили своја искуства у раду са децом.

Директорка школе овом приликом уручила је награде и захвалнице запосленим, након чега је уследило полагање венаца на спомен бисте Димитрију Туцовићу и Саву Јовановићу Сирогојну. Потом је уследила централна приредба коју са посебном пажњом припремили ученици школе уз свесрдну помоћ својих наставника и учитеља.

У оквиру обележавања дана Школе током маја биће објављена књига „130 година рада основне школе Димитрије Туцовић“ ауторке Јагоде Јеремић. Истовремено ће бити уприличена изложба радова ученика који су своју креативност показали на часовима ликовне културе и ликовне секције. У години јубилеја изаћи ће и школски лист „Јубиларац“.

Драгана Росић, www.zlatiborpress.rs