Друга узастопна Џипијада одржана је на Златибору у организацији 4х4 клуба „Авантура Златибор“ уз учешће око 150 теренских возила. Лепо време омогућило је свим учесницима да уживају у лепотама предела Семегњева, Бранежаца и Јабланице у разгледничкој вожњи која је била бесплатна и није имала такмичарски карактер.

Златиборски скуп 4х4 возила посетили су љубитељи теренске вожње и природе из свих крајева Србије, али и из Босне и Херцеговине и Црне Горе. Међу аутомобилима било је оних који су припремљени и за много теже терене и имају такмичарског искуства, али и џипова који су више прилагођени друмској вожњи, а осим гостију нису изостали ни мештани који поседују возила способна за овакве туре.

Овогодишња траса је била нешто другачија јер се од хотела Зеленкада ишло преко Ока, да би се на брду Груда направила прва пауза. Сунчан дан омогућио је јединствен поглед на део планинског венца Динарида укључујући и снежне врхове Дурмитора. Наставило се до Семегњева где је послужен доручак, уз трубачки оркестар. Домаћини из села су поздравили и послужили су учеснике Џипијаде, па је и у овом планинском селу бар овог дана било „живо“.

Траса је даље водила преко брда Лисичина према Јабланици, преко Рзава и испод железничког моста. Овим путем се ишло и прошле године, али у супротном смеру. Караван џипова високих кубикажа, али и четвороточкаша се преко Кобиље главе вратио на Златибор, а кроз центар су звуцима сирена поздрављани пролазници. Колона се вратила на место старта испред хотела Зеленкада где је послужен ручак, сабрани махом позитивни утисци и састављени планови за нова дружења. Пожељно је да се за будућа дешавања скрене пажња возачима да се не иде пределима који нису трасирани, нити преко приватних поседа.

Помоћ у организацији 4х4 клубу „Авантура Златибор“ пружили су општина Чајетина и предузеће Аутостад из Чачка.