Најбоља српска скијашица Невена Игњатовић освојила је претходног викенда 26. место и прве бодове у велеслалому на трци Светског купа у Чешкој. Скијашица из Крагујевца којој помаже Туристичка организација Златибор тако је дошла до историјски најбољег пласмана за Србију у овој дисциплини.

На трци у центру Шпиндлеров млин, српска представница је носећи, поред осталих спонзора и  обележја из општине Чајетина, у првој вожњи имала резултат 1:13,44, а пласман међу првих 30 и историјских пет бодова је задржала и у другој трци.

“Јееес! Одлазимо из Шплиндеровог млина са великим осмехом и до сада првим бодовима светског купа у велесалалому,“

написала је на друштвеним мрежама 29-годишња скијашица која у текућој сезони заузима 11. место у алпској комбинацији и 93. место у генералном пласману Светског купа.

Да подсетимо, трострука представница Србије на Олимпијским играма је део летњих припрема провела на Златибору, а њен тренер Матиц Јераша је водио и Раша Јевремовића, најбољег спортисту општине Чајетина за 2017. годину. За Невену Игњатовић ће последњи резултат представљати подстрек за успешно привођење сезоне крају, а 15. марта учествује на првенству Србије на Торнику.

Фото: Nevena Ignjatović Facebook/GEPA-pictures.com