У петак вече негде око 22:30 дошло је до нове хаварије и пуцања цеви на магистралном воду, која водом за пиће снабдева насеља Чајетину и Златибор.

Све екипе ЈКП „Водовод Златибор“ су експресно реаговале и на терену до раних јутарњих сати радиле на лоцирању квара, откопавању и вађењу дотрајале цеви, а у преподневним часовима ужурбано раде на постављању нове цеви и свеобухватној санацији терена.

Да подсетимо, екипа водовода је пре неколико дана реаговала и заменила једну цев магистралног вода на којој су утврђени велики губици. Услед смањења губитака дошло је до подизања притиска у главном магистралном воду, тако да је уз још много фактора који су утицали на овакво стање (дотрајалост цеви, неадекватан одабир цеви када су први пут постављене …) дошло до пуцања цеви на другој локацији која је била најнеотпорнија на новонастало стање.

У телефонском разговору са директором ЈКП „Водовод Златибор“, Господином Јовановићем, добили смо потврду да су све потребне снаге активиране на отклањању овог квара и да ће покушати чим пре да успоставе несметано снабдевање. Према његовим очекивањима мештани ће воду добити негде око 16 часова, а у сарадњи са Ватрогасним домом у Чајетини и КЈП Златибор, обезбеђене су четири цистерне воде за пиће намењене хотелима, одмаралиштима и становницима на подручју Чајетине и Златибора.

Надамо се да ће овом интервенцијом престати сви проблеми у вези са пуцањем цеви, јер наш туристички крај и читава сезона у многоме зависе од редовне снабдевености водом из нашег водовода, која је веома доброг квалитета, што показују недавне анализе, а из водовода поручују да ће бити у константној приправности.