20. новембар у целом Свету се обележава као Дан детета.

Пошто нисмо успели први да емитујемо ову јако важну вест, одлучили смо се да у смирај овог новембарског дана још једном подсетимо на највеће богадство и вредност људскога рода, а то су деца. С циљем да се скрене пажња на све обавезе које друштво има према деци, као и на најважније проблеме са којим се деца суочавају, Уједињене Нације су пре скоро шест деценија прогласиле 20. новембар за Светски Дан детета.

Пријатељи деце Србије упозоравају да малишани у Србији и даље живе у атмосфери пораста сиромаштва и насиља, пада квалитета образовања и здравствене заштите, недостатка садржаја који подстичу здрав развој, креативност, стваралаштво и толеранцију. Ово је озбиљан проблем и не смемо га се сетити само 20. новембра, већ сваки дан треба да постане дан када ћемо нешто учинити за наше најмлађе.

Још једном апелујемо, „Поштујмо и рађајмо децу, посветимо им сваки тренутак слободног времена, учинимо им живот лепшим и лакшим, одазовимо се на сваки апел за помоћ деци, јер продужетак наших живота, целокупан напредак као и једина доказана сврха нашег постојања очување врсте могућа је искључиво захваљујући њима“.