На ММА Првенству Србије, одржаном у Врбасу, ужички КБК Ере дошао је до две сребрне и једне бронзане медаље. У укупном пласману заузели су 10. место.

Сретену Божовићу, који је недавно успешно дебитовао на борилачком турниру на Златибору, припало је сребро у А класи (-70 кг), од којег је у финалу био успешнији Алекса Боснић, из клуба Гаврило Принцип. Исто одличје припало је Стефану Гаврићу у Б класи (-84 кг), где је у борби за злато поражен од Живојина Булатовића (Secutor). Бронзу је освојио Жарко Глишовић (Б класа, – 70 кг), испред којег су се нашли Младен Буквић (Family Fight Team) и Данило Пјановић (Secutor). Срђан Перишић је дебитовао у Ц класи (-70 кг), али је и поред добре борбе поражен од Вукашина Јовановића (Ахилеј), док Огњен Богићевић није наступио на такмичењу због повреде рамена.

Према речима Сретена Божовића, бољи резултати су изостали услед чињенице да су у последње време запоставили партерне технике на тренинзима и да су сви порази били у завршницама у партеру. Он истиче да би ово такмичење требало да им послужи за наук, како би се све грешке исправиле до наредног изазова, а то је Првенство Балкана, које ће се 4. маја одржати у Београду.

За најуспешнији клуб такмичења проглашен је београдски Ахилеј, са освојених седам златних медаља. За најбољег борца првенства проглашен је Аладин Ибровић, члан новопазароског клуба Sandzak Warriors.

Првенство Србије окупило је 102 такмичара из 23 клуба.

(фото: ММА Савез Србије (Фејсбук страна))