Општина Чајетина у 2020. години наменила је 35 милиона динара за пољопривреду, а заменик председника општине Милоје Рајовић најавио је на представљању заједничког фонда са Фондацијом Ана и Владе Дивац , да ће тај буџет бити још већи .

Заменик председника општине Милоје Рајовић захвалио се Фондацији што је имала поверење и подсетио на које начине општина Чајетина помаже пољопривредницима:

„Захваљујем се фондацији што су имали поверење у нас, што смо склопили уговор, већ га и спровели. Што се тиче конкретне помоћи пољопривредним газдинствима, општина Чајетина се последњих 10-ак година активно укључила у развој пољопривреде. Укратко речено, помогли смо велики број домаћинстава, пре свега кроз инфраструктуру а касније кроз директне помоћи што се тиче набавке разног материјала, било да је у питању воћарство, повртарство, сточарство,  и то је један од наших приоритета у претходном, а и у будућем периоду. Искрено се надам да ћемо и убудуће сарађивати са Фондацијом на обострано задовољство и да ћемо покренути неке веће пројекте. Искористићу прилику да у име општине Чајетина кажем да ћемо у наредној години имати три до пет пута већи буџет за пољопривреду, “ рекао је Рајовић .

„Надам се да ћемо заједно са нашим комшијама, уз помоћ струке, фондације, УСАИД-а, и користећи заједничка искуства, доћи до неких озбиљних пројеката јер сматрам да развој пољопривреде треба гледати регионално. На тај начин би помогли свим тим људима како би могли   већом количином и озбиљнијом производњом да наступамо и да се легитимишемо код других земаља  које ће трошити  производе из читавог Златиборског округа.“ 

Општинско предузеће за развој пољопривреде „Златиборски еко аграр“ у новом инвестицином фонду ће извршити повраћај 30% средстава из општинског буџета.

„Колико општина Чајетина озбиљно приступа пољопривреди говори и сама чињеница да ми имамо предузеће које се бави развојем пољопривреде. Као такви служимо да се све општинске идеје и пројекти реализују и да све оно што је општинским буџетом предвиђено буде спроведено у пракси и стигне до наших крајњих корисника, и да стигне до пољопривредних произвођача. Тако смо били псоредници и у овом пројекту.  Стојимо на располагању и Општини и Фондацијама за будућу сарадњу, „ нагласио је Марко Марић, директор „Еко аграра“.