Радови на реконструкцији Основне школе „Димитрије Туцовић“ Чајетина теку по плану. Временске прилике иду на руку извођачима па се надају да ће посао бити завршен у уговореном року.  

Због радова који се ових дана изводе у приземљу школе, ђаци наставу похађају у реновираним учионицама на спрату. У току је сређивање подова и тоалета, а што се спољашњих радова тиче у завршној фази је постављање листела. Директорка Школе Милка Васиљевић очекује да ће средином децембра све школске просторије бити у функцији, и подсећа да се стручне службе тренутно налазе у просторијама издвојеног одељења на Златибору. Једини проблем, како наводи, су тоалети, али је тај проблем решен тако што, по одобрењу директора Спортског центра, ученици користе тоалете Спортске хале.

Она је овом приликом изразила задовољство што ученици разумеју дату ситуацију, и радо прискачу у помоћ када год се укаже прилика за то.

„Деца су јако добра и вредна. Са њима треба знати радити. Када им се предочи задатак, каже сврха тога, и шта је циљ, они су стварно вредни. Презадовољна сам са мојим ученицима“, наводи Васиљевићка.

Ученица VI разреда, Јована Лијаница радо се укључила у акцију распремања простора око школе:

„Ништа нам није тешко. Школа се прави за нас и ни за кога другог. Сакупљали смо смеће око школе и помагаћемо када год затреба“.

Како им се допада нови изглед школе и да ли би нешто променили, њени другари кажу:

„Све што је до сада урађено је лепо. Мајстори се труде да ми учимо у добрим условима, колико је то могуће. Нове учионице су јако лепе, све је ново. Не препознају се“, рекао је Вук Јосиповић.

Неда Лојаница додаје: „Учионице су много лепе. Можда би било мало лепше када би се у нашим учионицама додале још неке слике, да се нешто наслика на зидовима“.

Иако је реконструкција још увек у току рад школе се постепено нормализује. Након мини распуста успостављен је стари режим рад, тако да деца наставу сада похађају по сменама, а са радом је почела и школска кухиња. Подсећамо да је реконструкција школског објекта започела средином лета. Извођач радова је фирма „Експертуниверзал“ из Београда, а радове у износу од  48 700 000 динара финансира Канцеларија за јавна улагања.

Драгана Росић