Лидер „Двери“, Бошко Обрадовић и лидер „Здраве Србије“, Милан Стаматовић, организују у суботу, 16. септембра „Марш на Београд“. Како то кажу, у марш се креће у име свих унижених здравствених радника, лекара и полицајаца који имају мала примања, као и у име породичних људи Србије који данас кубуре са поласком своје деце у школу. Овај протестни марш је против зулума Српске напредне странке. 

Скуп протестаната заказан је за 16 часова, испред зграде Владе у Немањиној, а Стаматовић каже да позива све оне разочаране и обесправљене, као и оне људе који се осећају превареним од стране актуелне власти, а посебно раднике и пензионере којима су смањене  плате и пензије, да им се придруже у суботу у „Маршу на Београд“.

„Ми ћемо одавде из Западне Србије кренути да пронесемо тај пелцер слободе и борбе за слободу медија, за слободу окупљања, за слободу политичког организовања јавног говора, за слободу државних институција. Да нема репресије, да не морамо сви да путујемо ка Београду и да очекујемо неку помоћ од републичког буџета, већ да ставимо у функцију milan stamatovicчитаву Србију и те природне ресурсе и потенцијале који постоје у свакој мањој средини“, истиче Стаматовић и додаје да је потпуно небитно да ли ће у самом старту протеста постићи неке резултате, већ је битно то да се Србија полако почне будити и да скине медијски мрак, како би истина стигла до сваког становника наше земље.

„То је услов да би ми могли касније да се политички организујемо и припремамо за изборе. Све док је овај медијски мрак и док је тотална блокада и цензура медија ми не можемо ништа очекивати од грађана који су необавештени да прођу кроз ова злодела и лоше потезе које актуелна власт спроводи данас у Србији“, каже Стаматовић.

Након протеста испред зграде Владе, окупљени ће централним градским улицама поћи пут зграде РТС-а. Већ раније је упућено писмо програмском одбору ове медијске националне куће, са захтевом да се отворе ка свима, и да свако може бити гост код њих, да се представи, и то не само политичари, већ и привредници и пољопривредници. Међутим, први човек чајетинске општине каже да одговора  још нема.

Стаматовић додаје да се  у марш за Београд креће  у име свих унижених здравствених радника, лекара и полицајаца, који имају смешно мала примања. У име свих банкарских клијената који су презадужени и породица које приватни извршитељи избацују из својих домова због дугова, као и у име породичних људи Србије који данас кубуре са поласком своје деце у школу.

Нада Џелебџић, www.zlatiborpress.rs