У домаћинству Радована и Ружице Бошковић у селу Трипкова, крава је отелила мушко теле љубичасте боје, које је убрзо постало атракција у овом селу. Многи који су га видели кажу да неодољиво подсећа на оно из рекламе за Милка чоколаду.

Теле љубичасте боје 1. новембра отелила је крава Ћетуља коју су Бошковићи  купили у Новој Вароши. По његовом доласку на свет приметили су да је нешто другачије, јер има светло љубичасту боју, која је у међувремену мало избледела. Принова у штали Радована Бошковића није превише изненадила домаћина, јер је овакав случај имао и прошле године.

Ова сућушна атракција обрадовала је и Радованову супругу Ружицу, која му поклања велику пажњу. Каже да је веома умиљато и да је посебно занимљиво њиховим унучићима..

Несвакидашња боја телета, које још увек нема одговарајуће име, највероватније је резултат укрштања различитих раса.

„По информацијама које је дао садашњи власник грла, ова крава је мелез. Али, она у себи поседује гене монтафонске расе, холштан-фризијске и наравно сименталца. Осемењавањем ове краве са семеном сименталске расе добијен је тај ефекат. Теле је љубичасте боје, али временом ће та боја нестати и теле ће добити мишију боју. У сваком случају ово је нешто што је веома интересантно и атипично за овај крај“, објашњава Иван Гујаничић из Златиборског Еко аграра.

Осим сточарством Радован и Ружица баве се пољопривредом, а Радованова велика љубав још од детињства су и коњи без којих се, како каже, некада живот на селу није могао ни замислити.

Драгана Росић