Фудбалери Чукаричког почетком седмице су допутовали на Златибор, где ће спровести другу фазу летњих припрема за предстојећу сезону у Линглонг Суперлиги Србије. Тим са Бановог брда тренинге спроводи на теренима „Швајцарије“, а како каже шеф струке, Александар Веселиновић, овај припремни циклус ће, као и већина екипа, обележити одређени вид импровизације и прилагођавања новонасталој ситуацији.

Овде имамо одличне услове за рад у овим туробним временима. Ограничено нам је кретање, како бисмо избегли непријатности. Сваки тренинг нам је главни, јер ову фазу желимо да искористимо за надоградњу онога што смо направили током уводне фазе у Београду. Тамо нисмо имали прилике да играмо утакмице, овде се надамо да ће их бити што више. Ово је „пливајући“ систем рада, то нам ремети планове, свакако ћемо ући у лигу са мањком припремних утакмица. Надамо се да ће екипе које су овде на припремама пре свега бити здраве. На неке ствари човек не може да утиче. 

Шеф струке „брђана“ потврђује да је овај припремни циклус по много чему специфичан и за његову екипу, а према његовом мишљењу, највећи терет свега сносе играчи.

Они су најоптерећенији. Ово су нам четврте припреме за 14 месеци, колико сам ја тренер Чукаричког. Саосећање не само са мојим, већ и са играчима осталих екипа. Тренутна ситуација нас тера да импровизујемо, ја нисам љубитељ тога, али неке потезе просто морате да вучете изнуђено. Наше амбиције су свакако да будемо у врху српског фудбала, па и да изађемо у Европу. Ми имамо обавезу да афирмишемо младе играче, као и офанзиван стил игре, на којем сам се и ја као тренер профилисао.

С друге стране, још један суперлигашки састав, Рад, приводи крај боравак на планини. „Грађевинари“ су током периода проведеног на теренима „Спортског центра Чајетина“ за сада одиграли три контролне утакмице, међу којима је и реми без голова са екипом Златибора. Тренер који је недавно преузео кормило екипе, Бранко Мирјачић, нада се да ће тим са Бањице у предстојећој сезони бити стабилан суперлигаш и да ће избећи борбу у доњем делу табеле.

Изузетно смо задовољни досадашњим делом припрема на Златибору. Одлични су услови, терени веома добри… Имали смо нетипичну паузу, свега девет дана, али тако је свима. На срећу, утакмице смо раније заказали и сви наши ривали су дошли на Златибор, није било отказа. Остао нам је још меч са Спартаком. У предстојећу сезону улазимо са циљем да нам, после неколико година, главни циљ не буде борба за опстанак, већ средина табеле.

Подсећамо, током јула су на теренима „Швајцарије“, у склопу припремних тренинга и утакмица, боравили још и састави Инђије, бањалучког Борца, Металца, Спартака и други.

И. Јанковић