Кувари "Угоститељско-туристичке" школе ускоро на РТС-у

На иницијативу РТС-а а уз подршку Министарства просвете, одабрано је 11 угоститељских школа из Србије које ће у "Јутарњем програму" представити своје локално јело, трудећи се да задовоље два критеријума: да се јело припрема брзо, и да буде јефтино. Првобитна замисао професора Небојше Крповића из чајетинске „Угоститељско-туристичке школе“ била је да ученици припремају комплет лепињу као препознатљиви производ овога краја. Међутим, надлежни из ове националне телевизије тражили су други предлог, па је прихваћено да се у емисији „Кухињски калфа“ прикаже припремање пите од хељде. На овај задатак су ученици треће године одлично одговорили, а снимање је обављено у школском ресторану у просторијама Туристичке организације Златибор. Поред наше школе, у припремању локалних јела учествовале су и угоститељске школе из Београда, Ниша, Лесковца, Врњачкњ Бање, Новог Пазара... Емисија „Кухињски калфа“ емитоваће се, почев од новембра, свакога уторка око 8,30 часова на првом програму РТС-а, док ће наши суграђани имати прилику да виде ученике средње "Угоститељско - туристичке" школе, 26. новембра, на програму РТС-а.