Такмичење „Куп Србије Дејан Димитријевић“ у баскету 3х3 одржаће се други пут на Златибору 8. и 9. авуста  (од 16 до 20 часова) уз учешће неколико најбољих српских, самим тим, и светских играча.

Турнир представља скуп 16 најбољих екипа тренутно у Србији уз четири специјалне позивнице, и биће последња провера и шанса за пласман на завршни турнир Рода 3х3 државног првенства, на ком ће се 19. августа наћи најуспешнији тимови са такмичења одржаних током лета.

Очекује се долазак екипе Нови Сад Ал Вахда коју чине први играч на светској ранг листи Дејан Мајсторовић, Душан Булут, Марко Савић и Марко Ждеро. Поред Новосађана на Златибор долази и неколико екипа које су и прошле године наступиле на Купу попут Џакова из Београда, СМ из Сремске Митровице, Батајнице и Тропа д Елит, а да подсетимо да је пре годину дана титулу освојила екипа Олимп.

Два препознатљива терена биће постављена на Краљевом тргу, а биће и такмичења у шутирању тројки и закуцавањима, као и занимљиве игре за гледаоце. Такмичење од ове године носи име Дејана Димитријевића, некадашњег функционера кошаркашког савеза и једног од утемељивача 3х3 спорта.

Баскет 3х3 је олимпијски спорт који ће се први пут на Олимпијским играма играти у Токију 2020. године, а занимљиво да тренутно на светској ранг листи ФИБА првих 10 места заузимају играчи из Србије.

Организатори турнира су Кошаркашки савез Србије са спонзорима и Спортски центар Чајетина уз покровитељство општине Чајетина и Туристичке организације Златибор.