Суперлигашки ритам одигравања мечева у Кошаркашкој лиги Србије се наставља. Учесници најјачег кошаркашког ранга у Србији крајем ове седмице одиграће треће лигашко коло за период од седам дана, четврто за непуне две седмице.

Кошаркаши Златибора дочекаће суботички Спартак (петак, 18 часова, дворана СТЦ Златибор). Чајетинци су један од тимова који се, судећи према резултатима, прилично добро прилагодио маратонском ритму одигравања мечева. У претходна три кола остварили су исто толико победа, тако да предстојећи дуел 12. кола очекују као петопласирани тим лиге. Разлика у односу на водеће саставе смањена је и чињеницом да су те екипе у претходном периоду доживеле своје прве поразе у лиги, неке можда и неочекивано, тако да се борба за горњи део табеле додатно закомпликовала. Спартак је до сада остварио четири победе и налази се „испод црте“ која дели тимове који се налазе на местима која воде у Суперлигу од осталих.

На боља издаља Златибора можда је утицало и одређено повећање броја гледалаца на трибинама, тако да је недавни дуел са Војводином био можда и први који су Чајетинци ове сезоне одиграли на свом паркету, а да га је одликовала права кошаркашка атмосфера. Чајетински љубитељи кошарке имаће прилику да се и сада покажу на делу, пошто је улаз на меч, као и на све остале до краја лигашког дела такмичења, слободан.

(фото: архива)