У дебитанској утакмици у највишем рангу кошаркаши Златибора савладали су на свом паркету екипу ваљевског Металца са 89-80 (24-22, 21-17, 29-17, 15-25).

Вероватно се ни највећи оптимисти у домаћем табору нису надали да ће већи део премијерне утакмице у КЛС-у Златибор имати двоцифрену предност против тима који иза себе има реноме учесника Суперлиге и регионалне АБА лиге. Пресудила је трећа четвртина, у којој је Златибор стекао око двадесет поена вишка, што се испоставило као довољан капитал за наставак меча, иако су гости последњи период решили у своју корист и опасно припретили да се резултатски врате у меч. Како је истакао тренер домаћих, Вања Гуша, његов тим као да се „уплашио победе“, тако да је дошло до пада који, на њихову срећу, није озбиљније угрозио све претходно учињено у мечу.

Златибор је пре свега био доминантнији у скоку, двојица у домаћем табору су имала двоцифрен број ухваћених лопти, а били су бољи и у шуту ван линије 6.75.

Двобој близанаца Маројевића добио је играч Златибора, Радомир. Он је уз 21 поен имао и 12 скокова, док је с друге стране Драгомир имао 12 поена. Посебно инспиративно издање приказао је Владимир Величковић, који је уз 22 поена имао пет скокова и девет успешних додавања. Милан Вулић био је одличан у шуту за три поена, а укупно је постигао 17 кошева. Драгослав Папић је убацио 16 поена и ухватио десет лопти.

У екипи Металца 16 поена убацио је Ђукан Ђукановић, а Александар Васић и Ђорђе Каплановић су постигли по 14.

У уводним минутима публика као да се још увек прилагођавала на нову дворану у којој њихов тим игра као домаћин, али су се у наставку „пробудили“ и здушно бодрили Чајетинце у остварењу циља. Трибине дворане СТЦ Ваи Таи биле су сасвим солидно испуњене, а уколико се сличне партије Златибора наставе, нема сумње да ће у наредним колима посећеност бити знатно већа.

КК Златибор: Тмушић, Радовић, Величковић 22 п. 5 ск. 9 ас, Маројевић Р. 21 п. 12 ск, Смоловић, Гуџић 4, Вулић 17, Ризнић, Папић 16 п. 10 ск, Вучићевић 9, Чорбић. Тренер: Вања Гуша

КК Металац: Ђукановић 16, Јелић, Стаменић 12, Турбић 1, Шаренац, Ђекић, Крстовић 11, Васић 14, Маројевић Д. 12, Чоловић, Микулић, Каплановић 14. Тренер: Михаило Почек