У премијерном мечу нове сезоне у Кошаркашкој лиги Србије кошаркаши Златибора славили су на свом паркету против земунске Младости са 79-68.

Прве поене оба тима постигла су на истеку другог минута игре. Маројевић је био доминантан у игри под кошем, постигавши шест поена у кратком временском периоду. Његовим кошевима, као и тројкама Рондовића и Ризнића Златибор је повео са 12-5. Домаћи тим је у овом периоду убацио четири тројке (по две Ризнић и Рондовић), а најефикаснији играч четвртине био је Ризнић (осам поена, три скока).

Прво двоцифрено вођство Златибор је стекао већ почетком другог периода (26-16). Пад темпа и мали број поена у првих пет минута у овој четвртини више је користио гостима, који су успели да се резултатски приближе (32-27), али је поново до изражаја дошла сигурна игра Маројевића под кошем. Живост у игру домаћих унео је и млади Гашић, који је постигао четири поена, а остварио је и по једну асистенцију и блокаду. Пет узастопних поена Бјелице вратило је домаћима плус 10 (41-31).

Половином трећег периода Златибор је дошао до максималних 21-ог поена вишка (60-39), највише захваљујући три убачене тројке Рондовића, који је на овом мечу био веома расположен у шуту из даљине. Иако је Младост успела да преполови овај заостатак, Златибор је играо сигурно и није дозволио гостима да направе озбиљнији преокрет. У последњих десет минута ушло се са вођством Златибора 66-49, тако да је домаћи тим привео меч крају без већих проблема.

Најефикаснији у домаћем тиму био је Никола Рондовић са 15 поена, Радомир Маројевић је уз 14 поена имао шест ухваћених лопти, а Крсто Бјелица убацио је 13 поена. Код гостију је предњачио Ерик Дејвис Џуниор са 22 поена, док је Богдан Микавица убацио 12.

Петар Воркапић (КК Златибор): Честитам свом тиму на заслуженој победи. Доста смо се ужелели утакмица, отворили смо сезону победом и надам се да ћемо наставити у том ритму.

Вања Гуша, тренер КК Златибор: Добро смо отворили сезону, а пожелео бих срећу талентованој екипи Младости. Имали смо добре серије на утакмици, било је и мало треме, многи играчи су први пут играли пред златиборском публиком. Контролисали смо меч и заслужено славили.

Тадија Тадић (КК Младост Адмирал): Знали смо да је ово тим којем је прошле године измакла АБА 2 лига, дошли смо да покушамо да их добијемо са младошћу и енергијом, али смо им допустили много скокова у нападу и отворених шутева за три поена.

Марко Бараћ, тренер КК Младост Адмирал: Искористили су све оно што су њихове предности. Дошло је до изражаја наше неискуство, а најочигледнија је била разлика у скоку. Наш концепт је да будемо развојни тим за стварање играча, више од половине наших играча је вечерас први пут играло сениорску кошарку, тако да морају научити да се реше страха и да се борбеношћу надмећу равноправно са противницима.  – каже тренер гостију, Марко Бараћ

Већ у суботу Златибор ће се у 2. колу састати у Чачку са екипом Борца.

КК Златибор: Смоловић 2, Бјелица 13, Воркапић 6 ас, Чорбић, Маројевић 14 п. 6 ск, Рондовић 15 (пет тројки), Каралић, Павловић 6, Бабовић 6, Симовић 6, Ризнић 8 п. 9 ск, Гашић 9. Тренер: Вања Гуша

КК Младост Адмирал: Николић 6 п. 7 ск, Новаковић 9 п. 8 ск, Тадић 10 п. 5 ск, Илић 3, Дејвис Џуниор 22, Станковић 6, Микавица 12, Караџић, Подрумац, Бојовић, Трифуновић, Давитков. Тренер: Марко Бараћ