Млада кошаркашка репрезентација Србије на Златибору спроводи део припрема за предстојеће Европско првенство, које ће се половином јула (13-21.) одржати у Израелу.

Селектор Оливер Поповић тренутно на располагању има 15 играча, а очекује се да састав ускоро буде комплетиран. Иако је било предвиђено да на Златибору одиграју контролну утакмицу са сениорском репрезентацијом Алжира, овај меч је отказан, тако да ће прве провере имати по одласку са Златибора, у Вршцу, против Француза. Генерална проба пред одлазак на ЕП биће учешће на традиционалном турниру „Тургут Атакол“ у Истанбулу, а на континенталном такмичењу наша селекција налази се у групи са домаћином  Израелом, Украјином и Италијом.

Незахвално је давати прогнозе из разлога што још не знамо састав екипе. Чекамо одговор Мишковића, који је одустао од драфта и требало би да нам се прикључи. Има и повређених играча, а играчи 2000. годишта, Пецарски, Илић и Петрушев су са селекцијом до 19 година, коју очекује Светско првенство и то је свакако приоритет. Нормално је да свака селекција Србије на такмичења иде са великим амбицијама. Сама група је тешка, али на Првенству у овом узрасту генерално нема лаких мечева, па је можда и добро што прву утакмицу играмо са домаћином – каже селектор Поповић.