После „Хилс-ап“ фестивала и одличних рок концерата , програм “златиборског културног лета” наставио се мало традиционалнијим звуцима. Синоћ је на Златибору после једног правог летњег пљуска публику одличним концертом освежио и КУД “Златибор”.

Уметничко друштво почело је свој концерт играма из домаћег краја, играма из околине Ужица. За домаћу публику али и многобројне  посетиоце Златибора, извели су и игре из околине Шумадије, Мачве, Београда, Лесковца и Врањског поља. На пуном Краљевом тргу више од сат ипо времена ширила се песма, посетиоци “златне планине” су уживали у српском традиционалном колу а посебно је било занимљиво страним туристима који су по први пут имали прилику да виде и упознају се са српском народном традицијом. Такође као гост КУД-а наступила је и Мушка певачка група “Распевани Златибор” из Шљивовице.

Културно-уметничко друштво “Златибор“ са седиштем у Чајетини, постоји и ради више од две деценије. Окупља децу и омладину у оквиру фолклорне и музичке секције, где свака од њих у укупним активностима заузима значајно место. Кроз друштво је до сада „прошло“ преко хиљаду младих са Златибора, Чајетине и околине. Мисија је да научи децу да играју фолклор, али и да им покаже како да чувају традицију, а свакако је охрабујућа чињеница да је на вечерашњем наступу присуствовао велики број младих и деце.

Богати програм “Златиборског културног лета” наставља се вечерас, дуго очекиваним концертом класичне музике у извођењу Филхармоније младих „Борис Пашчан“.

Извор: ТО Златибор